Kunsten å flørte

the-art-of-flirting

Mennesker har utviklet seg over tid. Borte er dagene da å ofre varer og et dødt pattedyr i gave ble sett på som vanlig i bytte mot noe man ønsket seg. I dagens moderne samfunn må Homo sapiens engasjere seg i kunsten å flørte for å få det de ønsker.

Men hva er flørting? På den store skjermen og i romantiske noveller er dette en elegant, lettvint kommunikasjonsutveksling mellom to potensielle elskere. Blunk skytes på tvers av rommet som om de kom fra Cupids bue, pirrende spenning går fram og tilbake som om det var en tennisball i en semifinale i Wimbledon og det er mer kjemi i luften enn Walter White klarer å håndtere. Flørting er en energisk prosess full av adrenalin og den har nesten alltid en lykkelig slutt på TV-en. Så klart er ikke suksess alltid garantert i virkeligheten. På sitt beste er flørting en nøyaktig balansegang mellom å vise at man er interessert uten å la det bli for tydelig. Også at man blir bedre kjent med hverandre, men uten at det kommer over som om du holder på med en spørreundersøkelse. På sitt verste kan flørting være en palperende, formell øvelse i å merke av bokser i løpet av en samtale; en serie med kjedelige spørsmål har kommet ut av menns munner som ønsker å være Casanovaer i flere tiår. Flørting bør være en organisk, lettsindig og gøy måte å legge fundamentet for hva som kan bli et langvarig forhold. Dessverre er flørting altfor ofte litt unaturlig, preget av alkohol, klisjeaktige uttalelser og lukkede spørsmål som kun vil ende opp i irritasjon istedenfor å tiltrekke personen du er interessert i.

Dette fører oss til følgende spørsmål “Hvordan flørte og ha suksess?” Flørting har ofte blitt sett på som noe “du kan eller ikke kan”, men som med så mange andre ting som har dette slagordet, så er dette ikke sant. Alle kan lære seg å flørte ved å huske og tilpasse noen enkle prinsipper.