Én time etter: første date, første kyss

an-hour-after-first-date-first-kiss.jpg

Ok, én time har gått siden du var på date med noen. Ta en liten pause nå og følg våre råd som du finner her. Spør deg selv noen enkle spørsmål for å hjelpe deg med å få frem så mye informasjon som mulig fra din første date med en person som du er interessert i.
Hvorfor er hvordan du føler deg på innsiden én time etter en date så viktig? Fra et biologisk perspektiv vil hormonene i blodet ha gått tilbake til sitt vanlige nivå etter én time. Med andre ord, du kan da tenke gjennom daten i en avslappende atmosfære, og med et klart hode.

I tillegg, kan daten forårsake tvil eller et vendepunkt etter én time. Dette er tidspunktet som kan gi minst to (eller flere) scenarioer, avhengig av hvordan du føler deg. Og dette er ikke den samme følelsen som du har under selve daten. Uansett hvordan den første daten endte, så gir den første daten deg nok innsikt som enten vil inspirere deg til å ta det videre, eller ikke.

Lytt til hva hodet ditt sier og faktaene, og i mindre grad hva hjertet sier. Virvelstormen full av følelser kan ha senket seg inni deg, men vær fortsatt på vakt etter falske inntrykk. Ditt rasjonelle sinn vil hjelpe deg med å analysere den første daten. Og når det gjelder hva hjertet sier, vel, så hjelper den med å gjette hva resultatet vil bli av daten instinktivt (dette er hvis du foretrekker å stole på intuisjonen din). Uansett, så vil den emosjonelle siden absolutt ikke være helt nytteløs.

Ikke begynn med det store spørsmålet: “var det en suksess eller ikke”? Dette er faktisk det siste spørsmålet du burde stille deg. Svaret på dette spørsmålet vil nemlig komme naturlig og av seg selv.

Spørsmålet som du bør begynne med er: hva var det du virkelig likte med hele daten? Var det noen ting som forårsaket usikre følelser eller ubehag? La oss si det på en annen måte, var det noen varselstegn som fikk deg til å si til deg selv at noe var galt fra starten av? Prøv å tenke gjennom ordene og setningene som ble utvekslet ved begynnelsen av daten og hvordan dere avsluttet den. Kjente du en emosjonell respons, eller ikke? Dette er nemlig veldig viktig: den emosjonelle sfæren gjør opp halve stemningen på en date. Det samme gjelder for samtalene i løpet av daten. Hadde dere de samme ideene og tankene rundt forskjellige ting? Var det interessant å lytte på hva daten hadde å si? Bortsett fra inntrykket som daten din gav av seg selv, tenk også på hvilket inntrykk du tror at du gav. Prøv å tenke over alt du husker av daten – nøkkelen til gjensidig tiltrekning og kompatibilitet mellom sjeler ligger vanligvis i detaljene, som i første omgang ikke alltid virker tydelige.

Og nå skal vi ta for oss det første kysset, uansett om det var et vanlig kyss på kinnet eller noe mer. Dette er veldig viktig, fordi den bryter den fysiske barrieren mellom dere. Vel, statistikken snakker for seg selv. I følge psykologiske studier mister omtrent 60 % av mennene og 70 % av kvinnene interessen i en person etter det første kysset. Ikke trekk for store konklusjoner her – dette gjelder nemlig også for de som var tiltrukket til noen lenge før de datet og kysset.

Det er bedre å tenke over om du likte å kysse din date. Igjen, vil dette kreve litt konsentrasjon rundt den emosjonelle komponenten. Hva følte du. Hvis alt virket som vanlig, så er det ingenting å bekymre seg over. Ikke tenk da mer over kysse-kompatibiliteten mellom dere. Nok har blitt skrevet om dette fenomenet. Hvis det første kysset ikke ligner på en pinlig måte å skjule skuffelsen som daten føler ovenfor deg – da er alt i orden.

Og det er det. Noen ganger vil du bli overrasket over hva du oppdager som et resultat av din egen analyse kun én time etter din første date. Vi håper at du synes at denne informasjonen var nyttig.