For helsen din er det viktig å tilgi eksen

Flirt-why-is-forgiving-your

Du tok forloveden på fersken i senga med din beste venn.

Eksen stjal tusenvis av kroner fra deg og forsvant sin vei.

Eksen var ikke den han/hun sa at de var og du fant ut om hans/hennes hemmelige liv.

Hva det nå enn måtte være som førte til at eksen såret deg, så kan det føles som om livet aldri blir det samme igjen og det kan være vanskelig å tilgi dem. Dyptsittende sinne forhindrer deg fra å gi slipp på ting og det føles som om den spiser deg opp på innsiden.

Mange vil føle at de ugyldiggjør det som har skjedd ved å tilgi eksen, og at eksen dermed slipper lett unna fra skadene de har forårsaket. Det vi ikke innser er at vi bare gjør ting verre for oss selv ved å holde fast på smerten.

Her er noen viktige grunner hvorfor det er bedre å tilgi eksen.

1. Helbrede sår og avslutte kapitlet
Du vil først kunne begynne helbredelsesprosessen når du er i stand til å tilgi noen. Denne prosessen vil gi deg muligheten til å legge hjertesorgen bak deg og gå videre i livet.

2. Tilgi for din egen skyld
Det å tilgi eksen er ikke til fordel for dem ettersom du ikke ringer dem opp og sier, «Hei, jeg tilgir deg for at du såret meg.» Nei, du kommer til konklusjonen at selv om han/hun såret deg, så lar du ikke hans/hennes handlinger fra fortiden fortsette å såre deg.

3. Tilgivelse gir slipp på onde følelser
Følelser som sinne, tristhet, svik og skyld er helt vanlige når man føler seg såret av en eks. Disse følelsene kan forankre seg og bli sterkere jo lengre det tar å tilgi eksen. Hvorfor? Fordi du gjenopplever smerten om og om igjen og dermed tillater at smerten blir sterkere inntil du klarer å tilgi ham/henne.

4. Hvis barn er involvert, vil de også lide
Når barn er involvert i et forhold som ikke fungerer på grunn av smertefulle ting, vil de bestandig kunne fange opp den dårlige stemningen, spesielt hvis du holder fast på bitterhet og smertefulle følelser. Ved å tilgi eksen, gir du slipp på disse negative følelsene. Du vil da etter hvert se at humøret forbedrer seg og at både du og barna vil føle dere lykkeligere hjemme.

5. Gir bedre helse
Det er ikke sikkert at du innser dette nå, men når du holder på onde minner og smertene blir sterkere og sterkere, så kan dette ha en utrolig negativ innvirkning på helsen — både psykisk og fysisk. Du kan bokstavelig talt bli syk ved å ikke tilgi noen. Tenk på sist du var så sint på noen og du sleit med mageknipe, ikke kunne sove og ikke klarte å nyte aktiviteter som du vanligvis brukte å se frem til. Disse negative følelsene forårsaket av eksen gjør ikke annet enn å forsterke smertene og inntil du klarer å si, «Okay. Du såret meg og jeg kommer aldri til å bli den samme igjen, men vet du hva? Jeg kommer ikke til å la dette kontrollere meg mer og jeg tilgir deg,» kommer du ikke til å kunne føle deg helt i toppform.

Du må huske at det å tilgi er noe som er til din egen fordel, ikke deres.