Hvorfor den yngre generasjonen forstår seg på dating likevel

Flirt-ways-the-younger-generation

Den eldre generasjonen elsker å peke fingeren til de unge og fortelle dem at de ikke har peiling på dating. Dette er imidlertid ikke noe nytt — dette har de unge fått høre gjennom mange generasjoner. Du har kanskje fortalt besteforeldrene at du har truffet ei flott jente på en datingside og fått negative kommentarer tilbake som antyder at du ikke forstår deg på dating i det hele tatt … Visste du at besteforeldrene dine antageligvis fikk høre det samme fra sine besteforeldre under kvinnenes rettighetsbevegelser og da bilen først ble tatt i bruk? Teknologiske nyvinninger forandrer nemlig måten vi dater på.

Dating-appen

Nettdating er ikke noe nytt. Det er faktisk mange som bruker denne metoden for å treffe folk, og ikke bare fordi den fokuserer på datingprosessen (hvem har virkelig lyst å kaste bort verdifull tid og penger på å gå ut og kun treffe et par mennesker når man i teorien kan gå på nettet og komme i kontakt med hundrevis av folk?), men også fordi du kan gjøre dette når det passer deg. Du kan søke gjennom profiler, sende meldinger til folk og fortelle dem at du er interessert i dem før du drar på jobb. Når du kommer hjem har du (mest sannsynligvis) fått svar og så er det gjort! Du kan bli bedre kjent med dem og se om du ønsker å begynne å date dem.

Dating-apper virker på samme måte som nettdating, bortsett fra at de gjør dating enda raskere (sveip til venstre eller til høyre) og du kan ta med deg appen hvor som helst — i undergrunnsbanen, til legen, på nattklubben og til og med på baderommet. Og fordi disse er så utrolig praktiske, har det utviklet seg en ny kultur, nemlig «hookup»-kulturen. På grunn av denne hookup-evolusjonen, er det mange unge folk som hopper over restauranten eller kinoen og hopper rett til køys. Dette er selvfølgelig ikke bestandig tilfellet, men det er mye mer vanlig enn man skulle tro.

Dating-evolusjon

Selv om nettdating, dating-apper og den såkalte «hookup»-kulturen virker skremmende for den eldre generasjonen som var vant til å treffe foreldrene, gå ut på restaurant eller kino og få portforbud, så vil det overraske deg at disse gammeldagse metodene fortsatt er gjeldende den dag i dag. Akkurat som alt det andre i livet, så vokser og tilpasser vi oss på samme måte som våre besteforeldre gjorde da bilen kom på markedet eller kvinnene kom seg ut i arbeidslivet.
Det er rett og slett tullete å tro at det er feil måten den yngre generasjonen dater på. Kanskje du selv ikke bruker disse nye metodene å date på, men de som sier at de som tar i bruk disse metodene dater på feil måte er feilinformerte og trangsynte. Som et samfunn liker vi ikke forandringer og når noe utfordrer det som vi mener er riktig (slik som tradisjonelle dating-metoder), blir vi redde, hopper vi til konklusjoner og fokuserer vi automatisk på det negative som kan være forbundet med dette.

Selv om vi ikke vet hvordan dating-verdenen kommer til å se ut om 20 år, så kan vi gå ut ifra at den yngre generasjonen vil date på en måte som vi ikke kommer til å skjønne. Da er det vi som kommer til å si det samme som ble sagt til oss … «Det er ikke riktig måte å date på.» Dette er en ond sirkel, men en som vi dessverre ikke kan unngå.