Se her! Kvinner føler seg mer romantiske når de har spist

Flirt-attention-women

Forskere har funnet ut at kvinner er mer åpne for romantikk når de er mette. Ideen er at det er vanskeligere å fokusere seg på noe annet en mat når man er sulten.

Det er et uttrykk som heter «hangry» på engelsk, noe som brukes for å beskrive noen som er så sulten at de plutselig kan bli sinte. Når vi er sultne, har vi en tendens til å si ting vi ikke mener, og det er rett og slett fordi vi er sultne — ikke fordi vi er slemme.

Det er et gammelt utsagn som sier at veien til en manns hjerte er via magen. Dette kan også sies om kvinner. En undersøkelse utført av forskere ved Drexel og UPenn fant ut at kvinner som ikke er sultne er mer villige til å engasjere seg i romantiske aktiviteter.

Studiet ble utført på 20 kvinner med en normal vekt. Halvparten av kvinnene hadde gått på diett minst to ganger i livet sitt, mens den andre halvdelen aldri hadde vært på diett. Etter at alle kvinnene hadde fastet i åtte timer, ble de koblet til en fMRI-skanner og vist forskjellige slags bilder. Noen av bildene var av vanlige ting mens andre var av romantiske scener, som for eksempel et par som holdt hverandre i hendene. I den andre halvdelen av studiet fikk kvinnene en shake på 500 kalorier og ble vist flere bilder mens de var koblet til maskinen.

Kvinnene var langt mer responsive ovenfor de romantiske bildene ettersom de hadde noe i magen. Det som kanskje var enda mer interessant var at kvinnene som tidligere i livet sitt hadde forsøkt å gå ned i vekt var de som var mest reponsive ovenfor disse bildene. Forskere har visst en stund at hjernen til de som har vært på diett tidligere i livet reagerer sterkere når de får mat, men det siste studiet viser at denne effekten går mye lengre enn bare mat.

Det sier seg selv jo egentlig hvis du tenker over det. Behovet for reproduksjon er et basisk instinkt, men hvis du er sulten så er det ikke mye annet du klarer å tenke på enn mat.

Resultatet er imidlertid ikke definitivt ifølge forskerne ettersom studiet kun bestod av en liten gruppe respondenter. Istedenfor, er det heller en bekreftelse på det folk har trodd i årevis. Har du aldri noensinne lurt på hvorfor de fleste dater alltid bestod av middag og en film? Fra vårt perspektiv, så er det merkelig — hvorfor ville vi tvinge oss til å ha en samtale mens vi spiser middag med noen vi nettopp har møtt, og deretter gå på kino hvor vi ikke kan snakke med hverandre?

Dette får oss til å lure på om det var et øyeblikk i fortiden der en mann oppdaget at romansen ville blomstre på en date dersom han tok en kvinne med ut på en god middag først, og deretter en romantisk film. Det som er virkelig interessant er at vitenskapen endelig har begynt å fange opp denne ideen — en ide som allerede har vært praktisert i årevis.